Leden in beeld

Masterclass Leiderschap

PHYLUM kent een Masterclass Leiderschap die recent geheel is vernieuwd.


De Masterclass Leiderschap bestaat uit 2 delen: het Basisgedeelte (deel1) en het Allround gedeelte (deel 2). Beide delen kunnen los van elkaar worden gevolgd. Intussen is deze training meerdere malen uitgevoerd.


Landgoed de Horst


Op een prachtige locatie te Driebergen, werken deelnemers in alle rust en focus aan het programma waar bij evaluatie positieve geluiden over zijn. Het bijzondere van deze Masterclass is dat het maatwerk is. Voordat de trainingen starten, is er altijd een intake gesprek bij het bedrijf met de deelnemer om helder te krijgen waar de vragen liggen en waar persoonlijke aandacht voor wordt gevraagd.


Het Basis gedeelte bestaat uit 3 dagdelen waar praktijkvoorbeelden leidend zijn. Aandacht tijdens deze Masterclass zijn saamhorigheidsgevoel, conflicthantering en het overbrengen van alle zin van alle streven in een onderneming. Maar ook: het veilig stellen van de toekomst van het bedrijf, het leiden van mensen en het managen van permanente organisatorische veranderingen in een organisatie. Tevens komt aan bod een aantal communicatiestijlen, profielen van managers waar de focus ligt op deskundigheid, bekwaamheid en persoonlijk overwicht. Kortom, voor een ieder die dagelijks te maken heeft met leidinggeven aan een groep medewerkers.


Als een rode draad door het programma wordt de Persoonsanalyse meegenomen van elke deelnemer. Hiervoor wordt de Management Drives methodiek toegepast waar veel bedrijven intussen kennis mee hebben gemaakt.De Basistraining is een opstap naar de Masterclass Leiderschap Allround. 


Het Allround deel bestaat uit 2 aaneengesloten dagen. Naaast een verdieping van aspecten die in de Basistraining zijn besproken, gaat het in deze vervolgtraining meer om aspecten omtrent persoonlijke inzet en groei, ambitie, blokkades en het delen van aansturing in een organisatie. Effectiviteit is een rode draad in deze Mastserclass als het gaat om tijdsbesteding, vakkundig voorzitterschap en onderhandelen. Met name in hhet avond gedeelte van deze 2-daagse wordt tijd besteed aan de ' persoonlijke reis van de leider'.